lørdag 5. januar 2013

Godt nytt år!


Juletreet på St. Regins


Emeli tar foreløpig julaften med knusnde ro!


Julaften




Julbrunch på Four Seasons






Nyttårsfeiring



Kveldsbad 

Etter en lang "ferie" er hverdagen tilbake i morgen. Det er helt utrolig hvor fort desember og julen gikk! Vi har hatt besøk av Tronds foreldre og søster og riktig kost oss! Emeli har blitt båret, trillet og dullet med etter alle kunstens regler, kjempestas for både besteforeldre, tante, foreldre og Emelien sjøl.

Besøket ankom et par dager før jul, og fikk tid til å gjøre seg ferdig med julegavene. Lille julaften var vi alle invitert til våre engelske venner Sara og Dave som hadde sine foreldre på besøk. Kjekt for oss at familien fikk treffe noen av vennene våre her nede. Her ble vi servert gløgg og vin, mat og kaker, veldig kos! Julaften blei feiret på tradisjonelt vis med grøt på formiddagen (etter basseng og soling) 3 nøtter til Askepott som Elisabeth snartenkt hadde tatt med seg, pinnekjøtt, kålrabistappe og riskrem med mandel til dessert. Nissen fant oss også her nede i sandkassen, så gaver ble det også!

Første juledag tilbragte vi på Four seasons julebrunch, og for en brunch det var! Matretter etter alle kunstens regler, sprudlevin og et veldig attraktivt dessertbord, kan ikke klage! Romjulen forsvant ellers i late dager ved bassenget, en strandtur, litt shopping på senter og hos en viss gullsmed og på gode restauranter med alt for mye god mat og vin. Tradisjon tro ble det relativt harde kamper rundt kort og brettspill, til glede og frustrasjon! Det skal også sies at spreke besteforeldre tok Emeli på tur hver morgen og lot foreldre sove frampå...!

Nyttår ble tilbragt på balkongen hvor middagen ble tilberedt på grillen. Når midtnatt nærmet seg fikk vi besøk av våre gode venner David og Laura og Karel for å skåle 2013 velkommen. Det var ikke en eneste rakett å skimte, men vi var forberedt og improviserte vår egen med disse kakesakene som man tenner på, og med sprudlevin ble 2013 ønsket velkommen til gos stemning. 1. nyttårsdag tok vi alle turen til Intercons bassengområde og hadde en veldig fin dag med fin strand, basseng og selvfølgelig poolbar hvor et par av oss (les: mannfolkene) fant seg god til rette.

Vi fikk en liten feiring av Tronds 33 års dag med middag og kake før de alle pakket kofferten og satte snuten nordover igjen. (En større feiring ble gjennomført i helgen.)  Nå har det blitt veldig tomt i leiligheten, og ikke minst travlelt å bare være 2 igjen om sjefen i huset. Vi hadde noen herlige dager, og er veldig takknemlige for at vi fikk besøk og slapp å feire jul helt alene her i Doha.

I morgen er første dag tilbake på jobb for Trond etter en lang ferie. Jeg har bakt rundstykker og laget knekkebrød til den store gullmedaljen i dag, så lunsjer og frokoster er på plass. Noe har ihvertfall vært likt som hjemme denne julen, og det er mengden mat (og vin) som har blitt konsumert, det er på høy tid å komme ned på jorden igjen! Ihvertfall for en liten stund, før neste besøk kommer om litt over en uke. Da er det mine foreldre og bror som kommer, det gleder vi oss til! Blir kjekt å vise de hvordan vi har det, og ikke minst blir det kjekt for dem å se hvor stor Emeli har blitt etter at vi bodde der i flere uker før vi kom til Doha.

Håper du har hatt en fin jul, og vi ønsker dere alle et riktig godt nytt år. Nå er det bare noen få måneder til vi setter snuten hjemover for godt. Det blir litt rart å dra herfra etter to år, vi har blitt kjent med så mange og vært så heldige og fått så gode venner her, men vi gleder oss til å komme tilbake til vennene hjemme, familie og en helt ny hverdag!