søndag 18. mars 2012

Sandstorm, igjen...



Utsikt fra balkongen. Kan såvidt skimte over til andre siden, og skylinen ser vi ikke snurten til i dag. Det blåser noe voldsomt og over alt i leiligheten er det et fint lag med støv, vinduer og dører er ikke akkurat tette. Ingen vits i vaske før det har roet seg (forhåpentligvis onsdag, da kommer vaskefolkene)!


Etter en herlig uke med en gradestokk som har vist behagelige temperaturer lang opp på tyvetallet er det visst over for denne gang. Yr lover til og med litt regn (0,2-0,4 mm) på langtidsvarselet sitt, vi får se.


Sigurd som var her forrige uke, var i hvertfall heldig med været og dro hjem med et godt påfyllt d- vitaminlager. Gutta boys har fått maks ut av uken med sol, Dubaitur, god mat og drikke i tillegg til å være faste tilskuere fra stranden under Pearl Qatar Grand Prix i veldigveldig raske båter. Den norske båten endte dessverre opp i flammer, som dere kanskje allerede har fått med dere. 


Jeg skal legge ut noen bilder fra uken etterhvert.

fredag 9. mars 2012

Et år i Qatar.

I går rundet vi et år her nede i sandkassen. Tiden går utrolig fort, men jeg husker ennå tanken som slo meg da jeg satte foten ut av flyet en sen kveld for et år siden. Skal jeg virkelig puste i denne luften??? Det var varmt, det var fuktig og luften var tung og støvete....Det var på mange måter et sjokk å se alle araberne som gikk rundt i sine svarte og hvite kapper...jeg ble nesten litt redd i starten husker jeg.

Avstanden mellom "oss" og "dem" opplever jeg som å være stor, og den er vanskelig å redusere. Synd egentlig, for også de er jo bare mennesker. Selv om troen på det gode i mennesket har blitt en smule redusert av hva man har sett her nede, kan man jo ikke slutte å tro på det gode her i verden...Det har vært et år med mange inntrykk og opplevelsen av å se hvordan livet faktisk er her nede har på mange måter vært både frustrerende provoserende, med en god dose oppgitthet i tillegg. Det er ikke alltid like lett å se hvordan en inder eller en filippiner som arbeider så hardt for å kunne sende penger hjem til kone og barn blir behandlet av de lokale. Det gir en følelse av oppgitthet å se hvordan maidene blir kledd på drakter som ikke ligner noe annet enn en pyjamas, mens de må holde seg noen gode skritt bak sine fruer, bærende på pradaposen i ene hånden og et barn i andre....Man hører i tillegg mange historier om behandlingen disse menneskene får, og noen ganger må man bare distansere seg fra det hele. Dessverre kan man ikke gjøre så mye med det....Ikke annet enn å være bevisst på å behandle servitørene på restaurantene med respekt, tipse han skjønne unge smilende gutten som pakker bæreposene og holder døren åpen for en på butikken og flittig bruk ordene thank you.

         Alt dette gir oss som hvite liten grunn til å klage over egen tilværelse. Men det gjør vi. Over varmen, over arbeidsmengden på kontoret, over at butikken sjelden har rømme og over hvordan vi savner svinekjøtt og bacon. Vi lever et helt annet liv, og det er vi takknemlige for. Vi kjører Porsche, vi kan gå ut å spise om vi ikke har lyst å lage middag, ta oss en dukkert i bassenget om det er varmt og har vi lyst, kan vi ta oss en helgetur til Dubai som gjerne koster det samme som inder tjener på flere måneder. Det sier mest om lønnen hans. Vi er to om oppturer, nedturer og frustrasjoner. En inder kommer over hit uten kone og barn, og blir her gjerne 1-2 år før han reiser hjem på ferie en måned eller to. Det er en kontrastfullt tilværelse, men i bunn og grunn er vi er her av samme årsaker, og det er å tjene penger. Bare i to forskjellige skalaer. Noen for å kunne sørge for livets opphold, andre fordi de fikk en mulighet til å gjøre noe helt annet en stund….

Vi er takknemlige for muligheten. Det er ingen tvil om at livet for oss her nede er behagelig, men om man ikke klarer å nyte det den korte tiden man er her nede, blir tilværelsen vanskelig. Man kan gjerne le litt av meg, som ikke jobber, og snakker om å nyte tilværelsen. Hva er det å ikke nyte, og hva kan egentlig bli vanskelig? Vel, det er ikke alltid lett å være så langt vekke fra alle man er så glad i hjemme. Det er ikke alltid lett å sitte hjemme med en mann på havet, og lure på hva i alle dager gjør en her nede i dette landet som jeg knapt hadde hørt om, før jeg satt på flyet ned. Det er ikke alltid lett å sette seg ned med skolebøkene når ingen sier du MÅ. Det er ikke alltid kjekt å vite at man ikke bidrar én krone økonomisk…Heldigvis har man møtt mennesker her ned i samme situasjon og som skjønner den frustrasjonen som kan dukke opp. Vi har fått et nettverk rundt oss med fantastiske mennesker, som gjør når vi kommer hjem, kan se tilbake på denne tiden med glede og latter. Vi må ta med seg det som er bra, huske det som ikke er så bra og være takknemlige for muligheten man fikk. 


Om vi hadde gjort det igjen? Ja

Forundringsbag!!


 Endelig ble det et interiørblad på Trond!


Med en hel forundringsbag kom Sigurd på onsdag, og for en glede som spredte seg i heimen!!!! En STOR takk går til vår kjære Rigmor og Magne som hadde pakket alle disse godsakene ned til oss! Her var det fiskeboller, skinke, toro i lange baner, leverpostei stratos og melkesjokolade, nugatii, majones, halvannet kilo med norvegia og vossafår, for å nevne noe!!! :-) Det var en fryd og glede å kunne smøre seg et rundstykke med skikkelig hvitost til frokost på torsdag!!!!!

I morgen drar guttene til Dubai for et par netter, mens jeg skal prøve få has på en viss bedriftsøkonomi....sommeren har begynt å gjøre seg gjeldende, og i dag er det behagelige 27 grader på balkongen, noe som førte til frokost ute! Vi har tuslet en tur i solen og kanskje blir det en dypp i bassenget etterhvert....akkurat det er ikke så verst....! Ha en god helg!